Abstinența face dragostea să crească

Pe baza discursului principal ținut de Nicholas Tonti-Filippini la Conferința Anuală a CACDMO și a Consiliului Metodei de Ovulație Billings din Victoria, 25-27 aprilie 1997, Templestowe, Victoria, Australia

Deoarece planificarea familială naturală (PFN) reprezintă cunoaștere și nu un produs comercial care oferă posibilitatea obținerii unor profituri mari, atât literatura medicală cât și mijloacele de informare populare nu pregetă să o ridiculizeze. PFN este adeseori etichetată ca „metoda ritmului”, chiar dacă nici o metodă PFN modernă nu se bazează pe metoda ritmului. Totuși, toate formele de PFN presupun perioade scurte de abstinență în cazul în care cuplul dorește să evite sarcina. Există o tendință culturală de a respinge conceptul de abstinență și responsabilitate sexuală. În mod corect sau nu, adeseori bărbatul este cel care este văzut ca nefiind în stare să practice abstinența sexuală.

Răspunderea pentru instruirea femeii pentru ca aceasta să își poată recunoaște secvența infertilă de bază și modificările care sunt clar asociate ovulației iminente, în specialsimptomul de vârf și secvența generală de schimbări care reflectă sănătatea reproductivă, este copleșitoare. Pentru bărbatul care iubește acea femeie, a împărtăși această cunoaștere, a înțelege semnificației ei și a răspunde cu auto-control crește demnitatea ambilor parteneri.

Abstinența bărbatului cultivă sensibilitatea la nevoile femeii deoarece determină focalizarea atenției asupra ei ca persoană. Acest lucru aduce relația dincolo de punctul de sex liber, la îndemână și recreațional.

Fără abstinență există puțin romantism. Fără abstinență, exprimarea sexuală pare că își pierde din picanterie, care se regenerează în mod natural pe durata abstinenței. Lucrurile pentru care faci eforturi pentru a le obține, cele pe care ți le dorești și care ți se refuză capătă valoare prin simplul fapt că sunt astfel.

Cunoașterea ciclului femeii și a neregularităților acestuia contribuie la o mai bună înțelegere din partea bărbatului a femeii și a reacțiilor sale. Să știi că femeia este capabilă de vârfuri emoționale și de momente de tensiune emoțională scăzută face relația cu ea mai excitantă. Plicticoasa constanță hormonală masculină este completată de izbucnirile temperamentale ale femeii care poate să cânte și să plângă în același timp.

Când oamenii resping planificarea familială naturală din cauza abstinenței pe care o presupune, te miră cum se descurcă în multele momente de abstinență care apar în orice caz. Abstinența în cadrul relației care înflorește este o expresie de dragoste și respect, o cucerire a sinelui pentru a face  propriul dar al dragostei să crească în alte moduri decât intimitatea sexuală, pentru a demonstra că fidelitatea este mai mult decât sexuală. Abstinența este esențială naturii noastre.

learn your fertility - know your fertility